logo fromStray2Pet

Onze onvergetelijke week bij het shelter van Rodica

Een week vol actie en emotie

Afgelopen week hebben we doorgebracht bij het shelter van Rodica, waar we een ongelooflijke impact hebben kunnen maken, maar ook geconfronteerd werden met de harde realiteiten van dierenopvang. Onze dagen waren gevuld met bouwprojecten, onverwachte reddingsacties en momenten die ons nog lang zullen bijblijven.

Bouwen aan een betere toekomst

We hebben flink wat fysiek werk verricht om de levensomstandigheden van de dieren te verbeteren. In totaal hebben we drie stevige hondenhuisjes gebouwd en meerdere hokken voorzien van verhoogde vloeren en overkappingen, zodat de hondjes droog kunnen blijven tijdens regenachtige dagen. Deze verbeteringen bieden de dieren niet alleen comfort, maar ook een gevoel van veiligheid.

Onverwachte uitdagingen

Een van de meest hartverscheurende en tegelijkertijd hartverwarmende momenten van onze reis was de confrontatie met een groep kinderen die hondjes uit het shelter probeerden te stelen. Dankzij ons snelle handelen en de hulp van lokale medewerkers konden we de hondjes veilig terugbrengen. Dit incident benadrukte de constante dreigingen waarmee deze dieren worden geconfronteerd en het belang van ons voortdurende werk om hen te beschermen.

Afscheid nemen is nooit gemakkelijk

De emoties liepen hoog op toen we afscheid namen van vijf hondjes die op weg waren naar hun forever homes in Duitsland. Het was een “bittersweet moment” dat ons eraan herinnerde waarom we doen wat we doen. Elk afscheid is een stap richting een betere toekomst voor deze dieren.

Een boodschap die we thuisbrachten

Op de achterkant van de trui van Ann stond een boodschap die we graag wilden verspreiden: “Be the solution. Spay, neuter, adopt.” Dit is een oproep tot actie die we wilden delen met onze Roemeense vrienden en de wereld. Het steriliseren, castreren en adopteren van huisdieren is cruciaal om overpopulatie tegen te gaan en te zorgen dat meer dieren een liefdevol thuis vinden.

Reflecties en vooruitzichten

Terwijl we ons klaarmaakten voor vertrek, pakten we niet alleen onze koffers, maar ook een verzameling onvergetelijke herinneringen en lessen die we mee naar huis namen. Onze reis was gevuld met gemengde gevoelens, maar ook met de hoop dat wat we achterlieten, een blijvend verschil zal maken.

Door samen te werken en onze krachten te bundelen, kunnen we een wereld van verschil maken in het leven van deze dieren. Laten we die missie voortzetten, waar we ook zijn.